Skip to main content

Nova sortida de la secció de BTT!

Més informació del grup
Proposta de BTT al Pallars, interminables corriols, en un 95% ciclables, amb més de 1000 m de desnivell negatiu! Itineraris fets recentment, sense encigalada possible! Amb sort, podreu conèixer els nets de l’osset Misha.

PLA DE RUTA

Aquesta proposta de BTT son dues voltes independents, una per les valls d’Àneu i l’altre per la vall de Cardós, que tenen l’al·licient d’unes baixades interminables per corriol, en un 95% ciclables, amb més de 1000 m de desnivell negatiu! Tanmateix, en els dos casos, el corriol creua vàries vegades la pista de baixada, per si algú se’n cansa, o bé es pot optar directament per baixar per pista i estalviar-se tot el corriol. La pujada es fa quasi tota per pista de bon fer. Itineraris fets recentment, sense encigalada possible!

Sortirem divendres 4 d’octubre tarda/vespre per anar a dormir a Esterri d’Àneu.

Dissabte 5 – Pla de la Font 43 km + 1280 m

Sortim pedalant per l’antiga carretera de la Bonaigua fins a València d’Àneu, agafem trencall cap a Son (total 5 km d’asfalt) i agafem pista que ens puja entre faigs i avellaners fins a l’altura de Son, on arribem flanquejant per un corriol 99% ciclable, per darrere l’església de Sant Just i Sant Pastor, amb el seu magnífic campanar llombard. Creuem el poble i seguim per pista entre bosc i prats fins a les Planes de Son, on hi ha el centre d’interpretació Monnatura Pirineus de la Fundació la Pedrera.

Continuem per pista fins al refugi de Pla de la Font, http://www.pladelafont.com/index.php/ca/ on serveixen begudes, entrepans i dinars complets. Possible extensió al Mirador de Fogueruix, +150 m.

Ara si, l’aventura: baixada pel GR fins al poble de Jou, corriol 95 % ciclable pel bosc, que creua diverses vegades la pista de baixada. Un cop a Jou, es pot seguir pel corriol, no difícil però un tros un pèl exposat, amb vistes a la vall i l’embassament de la Torrassa, o bé per camí asfaltat fins a Son i carretera fins a Esterri d’Àneu. També es pot fer tota la baixada per pista fins a Jou, i seguir per carretera fins a Esterri d’Àneu.

Diumenge 6 – Pla de Negua 30 km + 1320 m

Deixarem els cotxes a Arròs i pujarem per carretera 2,4 km fins a Esterri de Cardós. Seguim per pista fins al Pla de Negua, +1100 m, trobem dues fonts pel camí. El Pla de Negua, o de les Bruixes, és un lloc màgic. Al Pallars hi ha una gran tradició de bruixes, o dones sàvies, com també se’n diuen. Un cop allí, hi ha la possibilitat de pujar per pista al Pui de la Portella, + 250m. Les últimes rampes s’ha d’empènyer la bici… però paga la pena! Un cop a dalt tenim el Monteixo davant que sembla que el puguem tocar, la Pica d’Estats al darrere, i tot el Pallars al voltant. Desfem el camí fins al Pla de Negua, i allí comença l’aventura altre cop! 1100 m de desnivell negatiu per corriol, sempre emboscats! Aquí també el corriol travessa vàries vegades la pista, que en aquest cas és la mateixa que de pujada. També es pot fer la tornada només per pista.

Allotjament i àpats

La idea és allotjar-se les dues nits en un gran apartament de 5 habitacions i 10 llits individuals, amb cuina i dues sales d’estar. Hi ha lloc tancat per guardar les bicicletes. Pot donar-se el cas que també ho fem en bungalows al càmping depenent de les inscripcions.

Cal portar menjar per sopar divendres i esmorzar/entrepà pel dissabte. Dissabte vespre podem cuinar col·lectivament sopar, i comprar per esmorzar/entrepans de diumenge.

L’estimació de despesa total per a dues nits en allotjament depèn del nombre de participants i de si ens allotgem en apartament o en bungalows al càmping. Estimem entre 52€ i 67€

Data límit inscripció i pagament reserva de 52€: divendres 27/9/24
Es demanarà Bizum per la reserva de l’allotjament, depenent el preu final del nombre d’inscrits.

El coordinador us facilitarà més informació de la sortida si li demaneu per privat. Albert Kirchner: 676 467 981

*S’ha de pagar per avançat, si us plau els interessats aneu-vos apuntant.

El coordinador farà el grup de WhatsApp per tal que li feu arribar els Bizum.

 Salut i pedals!

IMPORTANT

  • Recordeu que les sortides de cicle de BTT en cap cas són sortides guiades. Els coordinadors només tenen la funció de proposar la sortida i la logística del transport i allotjament.
  • Podeu contactar amb tac.aicargecnull@ttb si teniu algun dubte!