Skip to main content

Nova sortida de la secció de BTT!

Més informació del grup

Probablement molts de vosaltres teniu en ment la MM24, al Coll de Poses. Potser no us donem massa temps per a pensar-vos la vostra assistència a la primera edició i possiblement ultima de “Esgarrinxades de Tardor”.

PLA DE RUTA

Us proposem un “BIKE-TREKKING” resseguint en bona part la carena de la Serra Major del Montsant. No és una ruta rodadora, però sí corriolera. El principal atractiu és el paisatge. Caminant es faria llarguíssim i en bici és relativament factible, sempre que el teu nivell tècnic ho permeti.
 
Haurem de descavalcar de la bici en alguns punts, bé perquè no ens la jugarem, alguns passos estrets d’on sortireu amb alguna esgarrinxada – porteu mitjons llargs – , esglaons de pedra que no podrem superar amb un cop de pedal, i altres punts complicats, com per exemple alguna rampa de fort pendent amb terreny irregular. D’aquí que el quilometratge i desnivell no sigui considerable preveient que haurem de carregar la bici en algun pas, i també arrossegar-la una estona, com per exemple la pujada a la Roca Corbatera. A partir d’aquí, baixem uns metres i recorrerem la llarga i rocosa serra Major passant pel camí de capçada que permet anar d’Albarca fins a Cabacés o la Bisbal / Margalef i que es manté molta estona entre 1.000 i 1.100 metres.
Descripció del terreny i dificultats Generals:
Semblarà que no us conec, però he fet coses pitjors i arrossegat més la bici en moltes altres ocasions amb vosaltres. Si teniu dubtes pregunteu-me. Potser exagero, però haurem de descavalcar de la bici en alguns punts, no ens la jugarem, trobarem alguns passos estrets d’on sortirem amb alguna esgarrinxada – porteu mitjons llargs – i esglaons de pedra que no podrem superar amb un cop de pedal,  altres punts complicats, com per exemple alguna rampa de fort pendent amb terreny irregular. D’aquí que el quilometratge i desnivell no sigui considerable preveient que haurem de carregar la bici – les rodes no tocaran terra en algun lloc puntual – en algun pas, i també arrossegar-la una estona – semblarà que vol marxar – com per exemple la pujada a la Roca Corbatera.
Des de Roca Corbatera, baixem uns metres i recorrerem la llarga i rocosa serra Major passant pel camí de capçada que permet anar d’Albarca fins a Cabacés o la Bisbal / Margalef i que es manté molta estona entre 1.000 i 1.100 metres.

Dissabte 21

Albarca (806m) – Roca Corbatera (1163m) – Serra Major – Collet de Ros – Ermita de la Foia – Bisbal de Falset (380m) (opcional Cova Hospital de Sta Llúcia)

900m / 30km (sense visita a la cova 810m / 26km)

Principals dificultats:
La pujada des d’Albarca és per pista cimentada amb fortes i exigents rampes de 13 al 16% ( uns 200 m. de desnivell) però a partir del Pla del Grau, prenem el sender d’aproximadament 1 km on caldrà arrossegar i carregar la bicicleta per superar uns graons i algun pas “delicat”. Un cop dalt de la Serra Major es va per un terreny abrupte que té les seves complicacions, però no resten atractiu al recorregut, tot el contrari.

Diumenge 22

Bisbal de Falset (380m) – Margalef – Serrall de les Espadelles (790m)  –  Abans d’arribar a Ulldemolins , riu Prades (570m), Los Solans – seguim camí riuet del Teix – St Antoni i Sta Magdalena – Albarca (806m)

1113m / 31km

Principals dificultats:
Serral de les Espadelles
La pujada cap al Serral de les Espadelles és dura al principi. Sort que està cimentada… I és llarga, ben llarga. El tram superior, ja de terra, no és tan pendent.
Termini d’inscripcions:
Diumenge dia 15.
És complicat trobar allotjament, probablement serà en apartament a compartir el preu total entre els participants. Les places s’emplenaran per ordre d’inscripció i mirarem que tothom pugui participar. En cas d’haver de canviar, i fer nit a Margalef enlloc de la Bisbal de Falset, la ruta dissabte podria variar en el tram final.
El àpats es fan en lloc diferent de la pernocta i ens haurem d’adaptar als seus horaris.
Estimació pernocta + àpats (sopar i esmorzar): 50-60€ 
  • Si us plau, els interessats aneu-vos apuntant.
  • Serà necessari fer grup de WhatsApp per mantenir-vos informats, de canvis, de si s’ha de pagar una part per avançat, etc.
  • En cas de tenir dubtes de qualsevol tema, podeu preguntar per privat.

Salut i pedals!

IMPORTANT

  • Recordeu que les sortides de cicle de BTT en cap cas són sortides guiades. Els coordinadors només tenen la funció de proposar la sortida i la logística del transport i allotjament.
  • Podeu contactar amb tac.aicargecnull@ttb si teniu algun dubte!