Skip to main content

Introducció

Els propers divendres 12 i dissabte 13 de gener de 2024, farem una sortida al Pic de Tristaina  (2882 m) a Andorra, dins el programa d’alta muntanya de la secció. El Pic de Tristaina és un dels cims més alts d’Andorra i està tancant un magnífic circ glacial del mateix nom. La sortida serà a les 18:00 del divendres 12 de gener de 2024 des del Palau de Pedralbes a la Diagonal de Barcelona

Vinga, animeu-vos a participar-hi!

 • Inici: 12/12/2023
 • Duració: 2 dies
 • Inscripcions
 • El formulari s’obrirà el dimecres 20 de desembre a les 22,00.
 • Inscriu-te a través del formulari, al final d’aquesta pàgina.

Canvi a les inscripcions a les sortides de muntanya

Les sortides de muntanya estan tenint un èxit important. Amb pocs minuts s’arriba al cupo de persones. També es posa de manifest que no cal estar pendent de l’hora d’obertura del formulari d’inscripció. Davant d’aquesta situació, i després d’un interessant debat amb pros i contres, es va acordar:
 1.  Els formularis de les sortides oficials es tancaran a les 24 hores d’haver-se obert.
 2. L’ordre d’inscripció deixa de ser el prioritari. El primer que s’inscriu no tindrà la plaça assegurada.
 3.  S’estableix un criteri de sorteig. Tal com es fa en altres esdeveniments (per exemple la Matagalls – Montserrat) s’establirà un número a partir del qual s’estableix el número de participants. Per exemple, si hi ha una sortida prevista per 14 persones i se’n han apuntat 25, es farà el sorteig establint un número a partir del qual es comptabilitzaran les persones. Si surt el 20, del 20 al 25 tindran plaça i de 1 al 9 seran els següents.

Descripció i ruta

Divendres 12 de gener de 2024:

Sortirem a mitja tarda de Barcelona i anirem a dormir al refugi del club a la Molina (https://cegracia.cat/refugi-de-la-molina/), a unes dues hores anant per l’eix del Llobregat i el túnel del Cadí (itinerari). Per sopar hi ha la possibilitat de fer el sopar a algun dels restaurants que hi ha a prop de l’estació de FFCC de La Molina o portar-se’l i sopar al mateix refugi.

Dissabte 13 de gener de 2024:

Ens llevarem d’hora (no més tard de les 06:00), esmorzarem al mateix refugi i marxarem cap a Andorra. Hi tenim un parell d’hores en cotxe (veure itinerari), per tant es tractarà de sortir aviat per poder iniciar l’ascensió al voltat de les 9:00 del matí. L’ascensió comença a les pistes d’esquí d’Ordino-Arcalís. Anirem remuntant un tram per les pròpies pistes, procurarem sempre anar agrupats i pel marge dret de la pista per no entorpir el pas dels esquiadors. De seguida les haurem de deixar per, a la dreta, agafar el camí que ens portarà als tres estanys de Tristaina, l’Estany Primer, l’Estany del Mig i l’Estany de Més Amunt. Un cop superat el tercer estany, el terreny comença a ser més costerut. Haurem d’anar remuntant pales de neu fins a una canal molt marcada amb pendents entre 45º i 50º que ens farà superar els darrers 150 m fins al cordal que ens portarà al cim. Aquest darrer tram transcorre per  una cresta ampla i horitzontal sense cap mena de dificultat. El descens es farà per la mateixa ruta.

Un cop acabada la sortida podem decidir si ens aturem a prendre alguna cosa abans d’iniciar el retorn a Barcelona.

El trac que s’indica està fet el passat dia 7 de desembre en condicions de neu fonda i que seran molt semblants a les que presumiblement hi haurà el dia de la sortida. Tot i que esperem que ja puguem trobar la neu transformada i més dura que faciliti la progressió.

Trac de la sortida: (cliqueu aquí)

Requisits

 • Màxima puntualitat amb els horaris establerts.
 • Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.
 • Cal una bona forma física per les distàncies i el desnivell previst i per les característiques de la sortida.
 • De la mateixa manera, en algunes sortides, es demana uns certs coneixements tècnics.
 • Si la ruta té punts dificultosos, les persones amb vertigen poden tenir certes dificultats. S’informa de les característqiues a la descripció-
 • Cal portar el material que es demana per la sortida.
 • En el cas de tenir alguna lesió o limitació funcional, alguna intolerància alimentària o a algun medicament, estar seguint algun tractament de medicació, o tenir hipersensibilitat a les baixes temperatures, caldrà posar-ho en coneixement de les coordinadores.

Assegurança:

 • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • Cal disposar de l’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat.
 • Qui no disposi d’assegurança, ha de fer la temporal abans de la sortida, per això ha de fer un l’ingrés per l’import de assegurança.
 • Preu de l’assegurança temporal (preus 2024):
  sortida d’1 dia: 15,70 € sòcies més 2 € no sòcies.
  sortida de 2 dies: 16,70 sòcies més 4 € no sòcies.
 • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • L’ingrés s’ha de fer s’ha de fer abans del dilluns previ a la sortida al compte ES80-2100-0807-7202-0114-9458 i enviar el comprovant a tac.aicargecnull@aicargec i a tac.aicargecnull@aynatnum.
 • Dijous previ a la sortida es farà una reunió al Club, per tal de concretar i consensuar actuacions sobre itinerari i resoldre les dubtes que pugem tenir.

Informació

Material necessari:

S’haurà de portar l’esmorzar de dissabte i el menjar i beguda per l’excursió.

Material excursió:
– Roba i calçat adequats per una sortida d’alta muntanya.
– Guants, ulleres de sol, crema solar, frontal, manta tèrmica…
– Sac de dormir.
– Piolet, grampons, paraneus.

Material específic opcional:
– Pals d’esquí.
– Raquetes (només seran útils en les parts baixes de pendents suaus).
– Casc.

Allotjament:

L’allotjament serà al refugi del CEG de la Molina (https://cegracia.cat/refugi-de-la-molina/). El sopar del divendres es podrà fer al mateix refugi. Caldrà que cadascú se’l porti. Qui ho desitgi podrà fer el sopar a qualsevol establiment proper. Es recomana que en aquest cas us assegureu que estarà obert per a servir-vos. L’esmorzar de dissabte el farem tots junts al refugi. Caldrà que cadascú se’l porti.

Caldrà portat sac de dormir, tingueu en compte que tampoc es facilitaran mantes ni coixineres.

S’entendrà que totes les persones apuntades dormiran al refugi. La reserva ja estarà fet prèviament per a totes les persones inscrites a la sortida.

Els preus per col·laborar amb el manteniment del refugi són:

 • Preu socis: 6€ /nit.
 • No socis: 15€/nit.

S’abonarà al mateix refugi a la persona responsable de la sortida que farà el pagament conjunt a la secretaria del Club.

Desplaçament:

  • Anirem amb cotxes particulars. La despesa del quilometratge de tots els cotxes es comptabilitzarà a 0,25 €/km.
  • Límit de places: L’excursió es limita a un total de 10 (9+1)  persones.
Coordinació

Jordi Esgleas Giménez
Telèfon 634 965 601.
Correu electrònic moc.liamgnull@3691saelgse

Condicions generals

  • El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que la coordinació no us confirmi que teniu plaça.

  • Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).

  • La coordinació de les sortides no és responsable de les sortides, ja que la seva funció es limita a proposar una sortida, buscar el lloc per dormir o suggerir la ruta.

  • Cal haver-se informat de les característiques tècniques i equipament necessari per a fer la sortida i assumir-ne els riscos en considerar-me amb suficient capacitat per participar a la activitat.

  • Les reserves, inclosa la paga i senyal, es faran a través del Club per a totes les persones inscrites. La persona que s’inscrigui es compromet a pagar aquests diners tot i en el cas que la sortida s’anul·li o la persona no vingui, a no ser que l’allotjament retorni els diners avançats. Es reclamarà l’import de la reserva avançada pel club a les persones inscrites.

  • Ja enviarem un correu a tots els apuntats per a la confirmació de l’assistència a la sortida amb tota la informació que sigui necessària.

Anima’t i participa a la sortida!

👇EMPLENA EL FORMULARI CLICANT EL BOTÓ “Inscriu-te a la sortida” 👇

Inscriu-te a la sortida