El passat dimecres 11 de novembre va tenir lloc el petit homenatge a Joan Cervera i Batariu, un referent de l'excursionisme català i del CEG.
En l'acte hi assistiren: José Francisco Lloret Moreno, President del Club Excursionista de Gràcia, Joan Manuel Alarcón Castillón, Responsable de Publicacions del Club Excursionista de Gràcia i Emili de Tomàs i Oriol, Director del Curs de Medicina i Socors de Muntanya i expresident de Mountain Wilderness de Catalunya. Ells van ser els encarregats de lliurar a Joan Cervera un rellotge de butxaca amb les sigles "GEDE", "Mai Enrera" i "Club Excursionista de Gràcia" i amb una inscripció carregada de sentit al revers: "La teva empenta esdevé un referent". També una bonica capseta de fusta amb l'escrit "Club Excursionista de Gràcia" que custodiava un pendrive amb el vídeo d'homenatge en què hi van col·laborar sòcies i socis del CEG fent-li arribar el seu escalf i agraïment, malgrat la distància.
Atesa la situació sanitària del moment, que va impossibilitar l'organització d'un esdeveniment presencial a l'altura de les circumstàncies, la família Cervera, en Joan i l'Aurora, així de propers i de familiars, van donar una càlida acollida als membres de les organitzacions de què van formar part durant tants anys, obrint-los les portes de casa seva.
Va ser molt present la seva esposa, Aurora Vila, a qui també se li va obsequiar amb un magnífic ram de flors en nom del Club Excursionista de Gràcia, així com amb un petit pom de roses obsequi de Mountain Willderness de Catalunya.
Amb aquest esperit d'entrega i amb l'empenta que els ha caracteritzat sempre, agraïts per aquest reconeixement i en el moment d'una trobada amiga i distesa, fins i tot van poder compartir velles històries de club i de muntanya.
Joan Cervera va recordar històries referents a l'antiga seu del Club Excursionista de Gràcia, situada al número 33 del carrer Astúries i a la petita habitació en què el GEDE tenia el material d'escalada. També explicà com de difícil recordava el pas per anar del Sentinella al Fusell. I va reservar moments de reconeixement per altres companys estimats com Francesc Sanahuja, amb qui manté encara converses telefòniques.
Finalment es va cloure l'acte amb unes fotografies de grup, ara sí, sense mascaretes, però amb la distància reglamentària.
Joan Cervera, figura cabdal de l'escalada i l'excursionisme, que compta amb reconeixements tan importants com la Creu de Sant Jordi, que fou president del GEDE de 1957 a 1961, membre clandestí del Consell Nacional Català durant el règim franquista, alpinista incansable, guardonat amb la Medalla de Forjador de la Història Esportiva de Catalunya i un llarg etcètera, segueix essent un exemple que sempre i per sempre formarà part de la memòria viva del CEG i del nostre país.