Skip to main content
Quan:
13 maig, 2023 – 14 maig, 2023 tot el dia
2023-05-13T00:00:00+01:00
2023-05-15T00:00:00+01:00

Introducció

Els propers 13 i 14 de maig us proposem una sortida al Parc Natural de la Sierra y Cañones de Guara que és una zona pre-pirenenca de la província d’Osca i la seva característica principal és el seu relleu càrstic amb abundants grutes, avencs i canyons.

Sorprèn com l’aigua és la protagonista principal, no per la seva quantitat, si no, per la seva acció a la roca al llarg dels segles, creant profunds canyons, congostos i cascades.

Hi ha un munt de racons per descobrir dins d’aquesta zona tan maca. Ha estat molt difícil triar, però intentarem fer dos bonics recorreguts per poder gaudir d’alguns dels paratges magnífics que ens ofereix aquest indret.

Vinga, animeu-vos a participar-hi!  Us ho passareu bé, i el lloc s’ho val. 🙂

 • Inici: 13/05/2023
 • Duració: 2 dies
 • Inscripcions
 • El formulari s’obrirà el dimecres dia 03 de maig les 22,00.
 • Inscriu-te a través del formulari, al final d’aquesta pàgina.

Canvi a les inscripcions a les sortides de muntanya

Les sortides de muntanya estan tenint un èxit important. Amb pocs minuts s’arriba al cupo de persones. També es posa de manifest que no cal estar pendent de l’hora d’obertura del formulari d’inscripció. Davant d’aquesta situació, i després d’un interessant debat amb pros i contres, es va acordar:
 1.  Els formularis de les sortides oficials es tancaran a les 24 hores d’haver-se obert.
 2. L’ordre d’inscripció deixa de ser el prioritari. El primer que s’inscriu no tindrà la plaça assegurada.
 3.  S’estableix un criteri de sorteig. Tal com es fa en altres esdeveniments (per exemple la Matagalls – Montserrat) s’establirà un número a partir del qual s’estableix el número de participants. Per exemple, si hi ha una sortida prevista per 14 persones i se’n han apuntat 25, es farà el sorteig establint un número a partir del qual es comptabilitzaran les persones. Si surt el 20, del 20 al 25 tindran plaça i de 1 al 9 seran els següents.

Descripció i ruta

Dissabte 13 de maig

Sortirem aviat de Barcelona per anar al poble de Alquézar que, una vegada passat en direcció Colungo i abans d’arribar a Lecina aparcarem els cotxes per fer la primera excursió. Farem un recorregut circular per un dels indrets més espectaculars de la Sierra de Guara en el que tindrem la oportunitat de recórrer el primer tram del Canyó del riu Vero, on podrem gaudir de enormes parets de roca , galeries, cavernes i el mateix riu amb el seus colors espectaculars. La ruta surt del parking que ja és un esplèndid mirador cap al canyó, i baixarem al riu passant pel Moli de Lecina, actualment abandonat.

Continuarem sempre a la vora del riu i el qual hem de creuar unes quantes vegades, gaudint d’un entorn espectacular. Farem una mica de senderisme aquàtic per a arribar a “Los Oscuros del Vero”, on no podrem continuar perquè a partir d’aquí es podria avançar fent barranquisme.

Tornarem uns metres enrere fins trobar el camí de pujada per a sortir del canyó. Passarem pel Tozal de Mallalta, on a més de gaudir de magnifiques vistes ara per sobre el canyó, estarem al costat d’una zona molt important de pintures rupestres. Una estona després continuarem fins arribar als cotxes per acabar així la nostra ruta circular.
Una vegada acabada la ruta, anirem al bonic poble d’Alquézar, i farem nit a l’Alberg Rural de Guara.

Diumenge 14 de maig

Per a aquest dia, la idea és fer un altre canyó, en aquest cas el canyó del riu Alcanadre en una ruta circular espectacular, per a arribar, entre altres coses, a la diminuta ermita de San Martin de Alcanadre, penjada en un indret de vertigen.. Aquesta ruta encara està pendent de confirmació perquè estem esperant el permís dels propietaris dels terrenys que estan al començament de la sortida per a poder passar.

Si és possible, farem la ruta que comença en un punt de la carretera entre Bierge i Rodellar i una vegada arribats al Mirador de San Martin i després de gaudir de vistes increïbles, baixarem al canyó per la Faja del Ordio. El nostre camí continuarà pel riu fins arribar al punt on es troba el camí de pujada a la ermita. La tornada la farem en una forta pujada per la zona dels Gradons, on trobarem un munt de cadenes i cordes, per ajudar i orientar-nos una mica. Aquesta part del recorregut, malgrat no tenir llocs aeris excessivament exposats, podria impressionar molt a la gent que pateix de vertigen. Arribarem al mirador finalment, i després als cotxes per a acabar la sortida.
Aquesta ruta ens permetrà gaudir de paisatges molt diferents i magnífics: congostos, murs de pedra,, gorgues d’aigua cristal·lines, que si fa calor, convidaran al bany..
En el cas que no es pugui realitzar aquesta proposta, es valoraran altres opcions, amb alguna possible variació de la mateixa ruta o una altra similar.
Ja s’informarà a la gent apuntada a la sortida de com quedarà finalment la sortida d’aquest dia.

Requisits

 •  Màxima puntualitat amb els horaris establerts.
 • Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.
 • Cal una bona forma física per les distàncies i el desnivell previst i per les característiques de la sortida .
 • De la mateixa manera, en algunes sortides, es demana uns certs coneixements tècnics.
 • Cal portar el material que es demana per la sortida.
 • En el cas de tenir alguna lesió o limitació funcional, alguna intolerància alimentària o a algun medicament, estar seguint algun tractament de medicació, o tenir hipersensibilitat a les baixes temperatures, caldrà posar-ho en coneixement de les coordinadores.

Assegurança:

 • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • Cal disposar de l’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat.
 • Qui no disposi d’assegurança, ha de fer la temporal abans de la sortida, per això ha de fer un l’ingrés per l’import de assegurança.
 • Preu de l’assegurança: per la sortida és de 15,4 € sòcies (preu actualitzat) més 4€ no sòcies.
 • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • L’ingrés s’ha de fer s’ha de fer abans del dimecres 10 de maig al compte ES80-2100-0807-7202-0114-9458 i enviar el comprovant a tac.aicargecnull@aicargec i a tac.aicargecnull@aynatnum.
 • Dijous previ a la sortida es farà una reunió al Club, per tal de concretar i consensuar actuacions sobre itinerari i resoldre les dubtes que pugem tenir.

Informació

Material necessari:

• Roba i calçat adequats per una sortida de mitja muntanya
• Imprescindible: sabates per l’aigua donat que una part important de les excursions les farem pels rius
• Protecció solar

Allotjament:

 • Alberg rural de Guara
 • Ja s’informarà a les persones que s’apuntin a la sortida de les condicions, preus i totes les dades per a la pernocta a l’alberg.
  • Desplaçament:
  • Anirem amb cotxes particulars. La despesa del quilometratge de tots els cotxes es comptabilitzarà a 0,25 €/km.
  • La reunió la farem el dijous 11 a les 20 hores al Club. Parlarem dels horaris, de la organització dels cotxes, de les rutes, meteorologia, etc. I de totes les dubtes i consultes que siguin necessàries.
  • Límit de places: L’excursió es limita a un total de 16 persones (15+ 1).
Coordinació

Condicions generals

  • El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que la coordinació no us confirmi que teniu plaça.

  • Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).

  • La coordinació de les sortides no és responsable de les sortides, ja que la seva funció es limita a proposar una sortida, buscar el lloc per dormir o suggerir la ruta.

  • Cal haver-se informat de les característiques tècniques i equipament necessari per a fer la sortida i assumir-ne els riscos en considerar-me amb suficient capacitat per participar a la activitat.

  • Les reserves, inclosa la paga i senyal, es faran a través del Club per a totes les persones inscrites. La persona que s’inscrigui es compromet a pagar aquests diners tot i en el cas que la sortida s’anul·li o la persona no vingui, a no ser que l’allotjament retorni els diners avançats. Es reclamarà l’import de la reserva avançada pel club a les persones inscrites.

  • Ja enviarem un correu a tots els apuntats per a la confirmació de l’assistència a la sortida amb tota la informació que sigui necessària.

Anima’t i participa a la sortida!

👇EMPLENA EL FORMULARI CLICANT EL BOTÓ “Inscriu-te a la sortida” 👇

Inscriu-te a la sortida