Skip to main content

Sortida de cicle BTT: Gran Travessa Alps-Provence

Quan:
29 juny, 2024 – 7 juliol, 2024 tot el dia
2024-06-29T00:00:00+01:00
2024-07-08T00:00:00+01:00

Nova sortida de la secció de BTT!

Més informació del grup

Us presentem la Gran Travessa Alps-Provence per aquest estiu, entre el dissabte 29 de juny, i el diumenge 7 de juliol, en 7 etapes, més un dia d’anada i un altra dia de tornada.

PLA DE RUTA

Es basa en la coneguda Grande Traversée VTT Alps-Provence, de 9 etapes, marcada per la Federació francesa de ciclisme, que nosaltres hem refet en 7 etapes.

Aquesta travessa, que serà lineal, s’iniciarà al Col de la Madeleine (o Col de Larche), situat a la frontera franco-italiana, a 2000 m d’altitud. Les dues primeres etapes transcorren majoritàriament a més de 2000 m d’altitud, fins als 2113 del Col Bas, combinant camins, pistes, i senders (a priori ben ciclables), tot i que en algun punt haurem d’empènyer la bici (cosa a la qual ja estem una mica acostumats…), però sense buscar “encigalades”.

Anirem descendint cap a cotes més boscoses, sembrades de petits pobles. En arribar a la plana ens espera un altre espectacle: els tons violetes i malves dels camps de Lavanda, en el seu millor moment de floració. Gaudirem d’encantadors pobles, Mallefougasse, Cruis, Forcalquier, etc., per finalitzar la travessa a Manosque.

Dormirem en càmpings, alguns força senzills. Cal portar la tenda/tendal/funda, sac de dormir, màrfega… Els àpats (esmorzars i sopars) es procuraran fer calents, restaurant, bareto, o anàleg. Els dinars, principalment en ruta, entrepans i anàlegs, tot i que no descartarem algun “regal” si coincideix que passem per algun poble… També preveiem que qui ho desitgi, pugui comprar el menjar.El desplaçament el farem en cotxes. Preveiem deixar-los al pàrquing del Col de Larche, on hi ha infraestructura. Disposarem de cotxe de suport, per transport de tendes, sacs, i si hi cap, l’equipatge en general. Anar força descarregats és el que ens permet refer les 9 etapes originals en 7.

Al final de la travessa els conductors aniran amb el cotxe de suport a Col de Larche a recollir la resta de cotxes, i tornaran a Manosque a buscar les bicis i els companys per a la tornada.

Caldrà optimitzar amb cura els cotxes, ja que el seu nombre és el que pot determinar en principi el nombre d’assistents a la travessa.

Etapes:

Les dues primeres etapes són les més exigents físicament, però ha estat l’única manera de refer etapes de 9 a 7. Particularment, la segona etapa Meolans-Montclar, són 1500m+ en 28 km. Tindrà doncs rampes importants, però tenint en compte que són pocs km, empenyent la bici una estona si cal, la farem segur sense més preocupacions. Els dies són força llargs, i ens permetran dosificar molt bé l’esforç.

Coordina:

Per qualsevol dubte, contacteu amb els coordinadors (Marga/Alfred)

IMPORTANT

  • Recordeu que les sortides de cicle de BTT en cap cas són sortides guiades. Els coordinadors només tenen la funció de proposar la sortida i la logística del transport i allotjament.
  • Podeu contactar amb tac.aicargecnull@ttb si teniu algun dubte!

Participa en la sortida!

INSCRIU-TE!