Skip to main content

Nova sortida del grup de Senders🍊

Degut als increments continuats del preu dels autocars, hem decidit repercutir íntegrament el seu cost en el preu de les sortides. Mentre duri aquesta situació, cal esperar variacions d’una sortida a l’altra.
 • Inici:  16 de juny del 2024
 • Durada de l’activitat: un dia
 • Durada efectiva de la caminada:  5:00 h
 • Lloc de trobada: al punt de sortida habitual de l’Avinguda Vallcarca amb carrer Velázquez (a tocar de la Biblioteca Jaume Fuster de la pl. Lesseps)
 • Hora de trobada: 7:00 (l’autocar sortirà a  les 7:15 h. Sigueu puntuals!
 • Hora prevista de tornada: entre les sis i quarts de vuit del vespre.
 • Material necessari: Cal portar aigua, fruita i esmorzar. Dinar de carmanyola en algun punt del recorregut. Calçat en bon estat. També recomanem bastons de senderisme. Material de muntanya habitual preveien possibles canvis de temps.
 • Assegurança: per poder dur a terme l’activitat, cal disposar d’una assegurança de muntanya vigent, com la de la FEEC o equivalent.
 • Allotjament: No hi ha pernocta.
 • Inscripcions: A partir del dia de publicació, fins al divendres de la setmana anterior a la sortida.
 • Número de places: 64 persones
 • Coordinadors: Grup de Senders tac.aicargecnull@srednesedpurg.

Descripció i ruta

Continuem amb el GR-7, fent l’etapa 15 d’aquest GR. És el primer GR que es va senyalitzar a Catalunya i, justament el 2022, es va celebrar el 50è aniversari d’aquest fet. També és el primer GR que es va seguir al CEG, ara fa justament 30 anys. En aquesta edició, preveiem fer la part que va de la frontera d’Andorra als Ports, just a tocar de València i Aragó.

En aquesta etapa 15, ens mourem per la comarca de l’Alt Camp. Anirem de La Riba, on vàrem acabar a l’abril, fins a Mont-ral. Aquesta etapa és relativament curta però amb un fort desnivell positiu. Feu una ullada al perfil, abans d’inscriure-us-hi.

 • Distància: 12,2 km
 • Desnivell: +830/-202 m
 • IBP: 61 (moderada)

Des d’on ens deixi l’autocar cap a la carretera TV-7044, travessarem el pont sobre els rius Brugent i Francolí, que s’ajunten una mica més avall. Al cap d’uns 400 metres. Deixarem la carretera per entrar a La Riba. Passant per l’església de Sant Nicolau, on comença l’etapa 15.

Per carrers en fort pendent i trams d’escales, deixarem enrere el poble per seguir pujant pel camí de la Font de Pasqual.  Veurem la font i el mas, travessarem el Pla de l’Alzina Vella i albirarem unes roques singulars: el Roquer de Pasqual i el Castell de Dalmau. Haurem recorregut uns 3 km i 360 m de desnivell positiu.

Continuarem per la pista fins a assolir el Coll de Gràcia, on seguirem pel Camí d’Alcover. A l’esquerra  podrem veure el Mas de Gràcia i l’Ermita de la Mare de Déu de Gràcia, on podem fer la Mandarina.

Deixarem el Camí d’Alcover a la dreta i continuarem pel Camí de Mont-ral. Veurem la Font de la Torre i el mas del mateix nom. Continuarem per una zona boscosa, tot deixant la Pedrera del Pejan a la dreta. Ara ens quedaran uns 3 km fins a l’arribada a Mont-ral i, en aquesta zona, buscarem un lloc adient per dinar.

Arribats a Mont-ral, ens esperarà l’autocar per tornar a Barcelona.

Els tracs que us proporcionem contenen els recorreguts proposats complets. Us animem a fer-los servir a la sortida, sigui amb GPS o amb el mòbil.

RUTA

Descarrega't l'anàlisi de la ruta en pdf
Descarrega't el mapa del recorregut

Inscripció i pagament

Com em puc inscriure?

Recordeu que la inscripció es fa en un únic pas que inclou omplir les dades del formulari i fer el pagament AMB TARGETA DE CRÈDIT.

 • SOCIS DE PLE DRET: Us podeu inscriure des del mateix moment de publicació de la sortida.
 • SOCIS VIRTUALS i NO SOCIS: Abans de fer la inscripció i el pagament, envieu-nos un correu a tac.aicargecnull@srednesedpurg, comunicant-nos l’interès en la sortida. Quan rebeu un correu amb la confirmació de la plaça (generalment, no serà abans del divendres de la setmana anterior a la sortida) ja podeu fer la inscripció i el pagament.

La inscripció es tancarà automàticament quan s’omplin les places de l’autocar o el divendres de la setmana anterior a la sortida. A partir d’aquesta data, ens pots fer arribar qualsevol petició per correu electrònic a: tac.aicargecnull@srednesedpurg

Preus:

SOBRE EL PREU DE LES SORTIDES: a causa dels increments continuats del preu dels autocars, hem decidit repercutir íntegrament el seu cost en el preu de les sortides. Mentre duri aquesta situació, cal esperar variacions d’una sortida a l’altra, en funció de la distància recorreguda per carretera, del tipus d’autocar llogat i del millor preu que hàgim pogut negociar. 

Preus si ja teniu assegurança de muntanya:

 • Socis ple dret: 18 €
 • Socis virtuals: 24 €
 • No socis: 28 €

Preus si heu de fer l’assegurança temporal de muntanya, obligatòria:

 • Socis ple dret, més assegurança: 24 €
 • Socis virtuals, més assegurança: 30 €
 • No socis, més assegurança: 37 €

IMPORTANT: només es poden tramitar 3 assegurances temporals per persona al llarg de l’any. Això limita a 3 el nombre d’activitats a les quals es podran inscriure les persones que no tinguin contractada una assegurança de muntanya anual.

Pagament:

El pagament està integrat al procés d’inscripció. Després d’omplir les dades personals del formulari, un enllaç us durà a la plataforma de pagament. Aquí caldrà que introduïu les dades de la vostra targeta de crèdit per completar el procés. Seguiu aquest procés fins al final.

IMPORTANT: No pagueu fent transferències al compte de Senders. No es comptabilitzarien i quedaria la inscripció com no completada, amb el risc de perdre la plaça.

En aquest enllaç podeu descarregar un document amb les instruccions detallades del procés de pagament amb targeta de crèdit

Condicions generals:

Descarregueu i llegiu les condicions generals de la sortida per conèixer els detalls relatius al pagament, possibles anul·lacions, devolucions, tramitació de l’assegurança temporal, etc.

Participa en la sortida!

👇 EMPLENA EL FORMULARI PREMENT EL BOTÓ “Inscriu-te!” 👇

Inscriu-te!