Skip to main content

Nova sortida de la secció de Senders!

Més informació del grup
 • Inici:  19 de març del 2023
 • Durada de l’activitat: un dia
 • Durada efectiva de la caminada:  5:30 h
 • Lloc de trobada: al punt de sortida habitual de l’Avinguda Vallcarca amb carrer Velázquez (a tocar de la Biblioteca Jaume Fuster de la pl. Lesseps)
 • Hora de trobada: 7:15 (l’autocar sortirà a les 7:30 h. Sigueu puntuals!
 • Hora prevista de tornada: entre les sis i quarts de vuit del vespre.
 • Inscripcions: A partir del dia de publicació, fins al divendres anterior a la sortida.
 • Nombre de places: 64 persones
 • Coordinadors: Grup de Senders tac.aicargecnull@srednesedpurg.

Descripció i ruta

Seguim amb la quarta etapa del GR-151.1, Camí Oliba. Aquesta variant va de prop de Rupit, fins a Sant Joan de les Abadesses. Travessa un territori agrest amb boniques fondalades humides i cims escarpats. Un territori de pobles petits i poques carreteres, fet que en dificulta l’accés. En aquesta ocasió, anirem de Vidrà a Vallfogona, ja a la comarca del Ripollès.

Aquesta etapa tindrà un tram opcional, que farem en funció del temps disponible, que serà la pujada al Castell de Milany.

 • Distància: 12,5 km
 • Desnivell: +800/-800 m
 • IBP: 75 (moderada amb desnivells importants)

Iniciarem la caminada en el mateix punt on ens va recollir l’autocar al final de la tercera etapa, a Vidrà. Aquesta etapa passa pel punt més alt d’aquest GR-151-1: el Puig de l’Obiol (1544 m)

Bàsicament, el camí transcórrer sempre en direcció nord, primer en un ascens continuat fins a assolir el Puig de l’Obiol; una pujada continuada de 600 metres, en els 5,5 km inicials. Després, anirem baixant de forma constant, fins arribar a Vallfogona.

Cap a la meitat del recorregut, passarem pel costat del Castell de Milany. Com a cim de 1.529 m, està inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC i és la construcció d’aquest tipus a Catalunya, bastida a més alçada. Segons com anem de temps, hi pujarem per gaudir de les seves boniques vistes i apreciar els treballs de consolidació que s’hi van realitzar fa pocs anys.

Des d’aquest punt, seguim descendint cap a Vallfogona seguint el mateix recorregut del GR‑3. Passarem pel Torrent de Cal Cuc i la Portella, arribant a Vallfogona després de passar per un bell pont medieval.

Els itineraris que us proporcionem contenen els recorreguts proposats complets. Us animem a fer-los servir a la sortida, sigui amb GPS o en el mòbil.

Descarrega't l'anàlisi IBP
Descarrega't el mapa

IMPORTANT

 • Material necessari:
  Cal portar també aigua, fruita, esmorzar i dinar de carmanyola. Recomanem bastons de senderisme. Material de muntanya habitual per preveure possibles canvis de temps.
 • Assegurança:
  Per poder dur a terme l’activitat, cal disposar d’una assegurança de muntanya vigent, com la de la FEEC o equivalent.
 • Allotjament:

  Sense pernocta

Informació important

 • Un cop exhaurides les places es farà una llista d’espera per si hi ha alguna baixa.
 • Els socis i sòcies del Club Excursionista de Gràcia tenen prioritat en les inscripcions.
 • És obligatori tenir la llicència federativa, en cas de no disposar de llicència anual se n’haurà de tramitar una de temporal per als dies de l’activitat.

Inscripció

La inscripció a la sortida, com sempre, es fa en 2 passos i no està completa -no tens plaça- fins a haver completat els dos passos. Cal fer els dos passos en l’ordre indicat. Sobretot, no pagueu mai si abans no heu pogut fer la inscripció al formulari.

SOCIS DE PLE DRET:

 1. Inscriure’s al formulari, al final d’aquesta pàgina.
 2. El mateix dia de la inscripció, cal fer el pagament a través d’una transferència, com s’indica més avall. En cas que no es rebi la transferència, alliberarem la plaça ocupada i caldrà repetir el procés.

NO SOCIS i SOCIS VIRTUALS:

Aquesta opció es contempla de forma excepcional. En el cas de no-socis, com una prova, abans de decidir fer-se soci/sòcia del CEG. També si ets soci virtual, tens opció de participar en algunes activitats del club, amb un descompte respecte als que no són socis. Si aquest és el teu cas:

 1. Envia’ns un correu a tac.aicargecnull@srednesedpurg, comunicant-nos el teu interès en la sortida.
 2. Quan rebis un correu amb la confirmació de la disponibilitat de plaça (generalment serà el divendres anterior a la sortida) fes la inscripció al formulari, indicant que NO ets soci o que ets Soci Virtual.
 3. El mateix dia de la inscripció, fes el pagament a través d’una transferència, com s’indica més avall

La inscripció es tancarà automàticament quan s’omplin les places de l’autocar o el divendres anterior a la sortida. A partir d’aquesta data, ens pots fer arribar qualsevol petició per correu electrònic a: tac.aicargecnull@srednesedpurg

Pagament

Preus si ja teniu assegurança de muntanya:

 • Socis ple dret: 14 €
 • Socis virtuals: 20 €
 • No socis: 24 €

Preus si heu de fer l’assegurança temporal de muntanya, obligatòria:

 • Socis ple dret, més assegurança: 30 €
 • Socis virtuals, més assegurança: 36 €
 • No socis, més assegurança: 40 €

IMPORTANT: només es poden tramitar 3 assegurances temporals per persona al llarg de l’any. Això limita a 3 el nombre d’activitats a les quals es podran inscriure les persones que no tinguin contractada una assegurança de muntanya anual.

Pagament: s’ha de realitzar al compte de Senders. Teniu dues opcions:

 1. Com a pagaments a “Tercers” per La Caixa (codi d’entitat: 0107938)
 2. O bé per transferència bancària al compte: ES 03 2100 0850 1202 00 38 5140

No cal que ens feu arribar el comprovant del pagament per correu electrònic, excepte si feu el pagament des d’una entitat diferent de La Caixa. En aquest cas, ens ajudarà a agilitzar el control de les inscripcions.


IMPORTANT: descarregueu i llegiu les condicions generals de la sortida per conèixer els detalls relatius al pagament, possibles anul·lacions, devolucions, tramitació de l’assegurança temporal, etc.


Anima’t i participa a la sortida!

👇EMPLENA EL FORMULARI TOT SEGUIT CLICANT EL BOTÓ “Inscriu-te a la sortida” 👇

Inscriu-te a la sortida