Skip to main content
Quan:
25 maig, 2024 – 26 maig, 2024 tot el dia
2024-05-25T00:00:00+01:00
2024-05-27T00:00:00+01:00

Introducció

Proposem per al cap de setmana del 25 i 26 de maig, l’ascensió al Pic de Ventolau (2.851 m). El pic de Ventolau està situat en una de les zones més verges del Pirineu català, al Pallars Sobirà, entre la Vall de Cardós i Esterri d’Àneu. Hi accedirem per la ruta de l’Estany de la Gola i durant el trajecte gaudirem de l’espectacular circ dels 3 Estanys. El cim molt solitari i salvatge és un esplèndid mirador sobre el Mont-roig (2.864 m), els Estanys de la Gallina i el Circ dels 3 Estanys. El desnivell de la sortida és d’uns 1.000 metres aproximadament.

Animeu-vos a participar-hi!

 • Inici: 25/05/2024
 • Duració: 2 dies
 • Inscripcions
 • El formulari s’obrirà el dimecres 15 de maig a les 22 h.
 • Inscriu-te a través del formulari, al final d’aquesta pàgina.

Canvi a les inscripcions a les sortides de muntanya

Les sortides de muntanya estan tenint un èxit important. Amb pocs minuts s’arriba al cupo de persones. També es posa de manifest que no cal estar pendent de l’hora d’obertura del formulari d’inscripció. Davant d’aquesta situació, i després d’un interessant debat amb pros i contres, es va acordar:
 1.  Els formularis de les sortides oficials es tancaran a les 24 hores d’haver-se obert.
 2. L’ordre d’inscripció deixa de ser el prioritari. El primer que s’inscriu no tindrà la plaça assegurada.
 3.  S’estableix un criteri de sorteig. Tal com es fa en altres esdeveniments (per exemple la Matagalls – Montserrat) s’establirà un número a partir del qual s’estableix el número de participants. Per exemple, si hi ha una sortida prevista per 14 persones i se’n han apuntat 25, es farà el sorteig establint un número a partir del qual es comptabilitzaran les persones. Si surt el 20, del 20 al 25 tindran plaça i de 1 al 9 seran els següents.

Descripció i ruta

Dissabte dia 25 de maig:

Ens reunirem a les 7:00 h a Palau Reial per distribuir-nos en cotxes i marxar en direcció a Artesa de Segre per esmorzar al famós Forn Inalba a les 8:30 h. Seguidament, anirem fins al Pallars Sobirà on farem una caminada circular. Aparcarem el cotxe a l’aparcament que hi ha entre el km 48 i 47 de la carretera de la Bonaigua i començarem la pujada fins a l’estany de Muntanyó (o Pudo) i pujant al Tuc de la Cigalera de 2.496 metres d’altura.

Es tracta d’una sortida bonica que ens permetrà conèixer alguns paratges poc freqüentats. Després de les pluges, ens trobarem verd i colors de primavera. Es tracta d’una sortida d’uns 7,41 km i 581 metres de desnivell.

Després de l’excursió anirem fins a Esterri d’Àneu on dormirem al càmping en bungalous.

Track: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/port-de-la-bonaigua-tuc-de-la-cigalera-estany-pudo-o-de-muntanyo-108124344

Diumenge dia 26 de maig:

Ens llevarem ben d’hora i enfilarem amb els cotxes des d’Esterri fins al poble de Cerbi on farem una pista forestal complicada d’uns 20 minuts fins al pàrquing de Sartari (1.841 m) (millors cotxes alts). Allà deixarem els cotxes i començarem la ruta per una pista fins a la cascada de la Gola, seguidament un camí de ziga-zaga que ens farà guanyar alçada per arribar als tres Estanys que són a la falda del Ventolau i d’altres cims. La ruta i el cim Ventolau no és d’especial dificultat llevat que la neu es mantingui i llavors caldrà progressar amb les precaucions pròpies hivernals (grampons i piolet). Des dels llacs farem el coll que hi ha entre el Ventolau i el Pic dels Tres Estanys, i seguidament al cim per l’última pala sense més dificultat. Les vistes des del Ventolau són espectaculars: Aneto, Pic de Tartera, Mont-roig, Pic de la Gallina, estany major de la gallina, el refugi Mont-roig, la Pica d’Estats, Monteixo, Comapedrosa, Salòria, Torreta de l’Orri, les muntanyes més altes del Parc Nacional d’Aigüestortes, el Pic dels 3 estanys La tornada la farem pel mateix itinerari tot i que hi ha alguna alternativa a explorar seguint la carena. El desnivell de la sortida és d’uns 1.000 metres aproximadament i uns 11 km aproximadament.

Track: https://ca.wikiloc.com/rutes-alpinisme/pla-de-sartari-pic-dels-tres-estanys-pic-ventolau-estany-de-la-gola-40610768

Requisits

 • Màxima puntualitat amb els horaris establerts.
 • Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.
 • Cal una bona forma física per les distàncies i el desnivell previst i per les característiques de la sortida.
 • De la mateixa manera, en algunes sortides, es demana uns certs coneixements tècnics.
 • Si la ruta té punts dificultosos, les persones amb vertigen poden tenir certes dificultats. S’informa de les característqiues a la descripció-
 • Cal portar el material que es demana per la sortida.
 • En el cas de tenir alguna lesió o limitació funcional, alguna intolerància alimentària o a algun medicament, estar seguint algun tractament de medicació, o tenir hipersensibilitat a les baixes temperatures, caldrà posar-ho en coneixement de les coordinadores.

Assegurança:

 • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • Cal disposar de l’assegurança vigent per poder realitzar l’activitat.
 • Qui no disposi d’assegurança, ha de fer la temporal abans de la sortida, per això ha de fer un l’ingrés per l’import de assegurança.
 • Preu de l’assegurança (preus 2024):
  sortida de 2 dies: 6,70 € sòcies. Per les persones no sòcies recàrrec de 4 € (9,70 €).
 • Ningú pot assistir a la sortida sense assegurança.
 • L’ingrés s’ha de fer s’ha de fer abans del dilluns prèvi a la sortida al compte ES80-2100-0807-7202-0114-9458 i enviar el comprovant a tac.aicargecnull@aicargec i a tac.aicargecnull@aynatnum.

Informació

Material necessari:

 • Dinar per dissabte i diumenge
 • Ganyips
 • Esmorzar per diumenge (als bungalous ens podrà fer cafè)

La sortida és d’alta muntanya, per tant, caldrà que tothom porti la roba i calçat adequat per la progressió en condicions d’alta muntanya. Per les nevades de darrera hora, potser caldrà posar grampons i, per tant, cal calçat adequat

Material específic obligatori:
– Piolet.
– Grampons.
– Paraneus.
– Ulleres de sol.
– Guants.
– Llum frontal.
– Manta tèrmica.

Material específic opcional:
– Pals raquetes, casc

Allotjament:

Ens allotjarem al càmping Aigüestortes Càmping Resort (www.aiguestortescampingresort.com) d’Esterri d’Àneu en 3 Bungalous on s’inclouen llençols i tovalloles.

El sopar el farem a Esterri d’Àneu (lloc encara per confirmar) i l’esmorzar anirà a càrrec nostre, ja que sortirem ben d’hora per iniciar la ruta, als bungalous disposem de cafeteres Nespresso (de càpsules petites).

Preu dormir: 20 euros més 0,66 de taxa turística.

Desplaçament:

  • Anirem amb cotxes particulars. La despesa del quilometratge de tots els cotxes es comptabilitzarà a 0,25 €/km.
  • Límit de places: L’excursió es limita a un total de 16 (14+2)  persones.
Coordinació

Aleix Garcia: Telèfon 609041153, moc.liamtohnull@ualboinrocinu

Berta Alsina: Telèfon 616188989, moc.liamgnull@anisla.atreb

Condicions generals

  • El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que la coordinació no us confirmi que teniu plaça.

  • Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça (o no).

  • La coordinació de les sortides no és responsable de les sortides, ja que la seva funció es limita a proposar una sortida, buscar el lloc per dormir o suggerir la ruta.

  • Cal haver-se informat de les característiques tècniques i equipament necessari per a fer la sortida i assumir-ne els riscos en considerar-me amb suficient capacitat per participar a la activitat.

  • Les reserves, inclosa la paga i senyal, es faran a través del Club per a totes les persones inscrites. La persona que s’inscrigui es compromet a pagar aquests diners tot i en el cas que la sortida s’anul·li o la persona no vingui, a no ser que l’allotjament retorni els diners avançats. Es reclamarà l’import de la reserva avançada pel club a les persones inscrites.

  • Ja enviarem un correu a tots els apuntats per a la confirmació de l’assistència a la sortida amb tota la informació que sigui necessària.

Anima’t i participa a la sortida!

👇EMPLENA EL FORMULARI CLICANT EL BOTÓ “Inscriu-te a la sortida” 👇

Inscriu-te a la sortida