Skip to main content

Xerrades de muntanya

Emmarcades dins el centenari del club, us portem dues xerrades que ens parlaran de l’excursionisme des d’un vessant espiritual. Dos ponents amb una dilatada experiència i un profund coneixement sobre la temàtica que engloba les xerrades d’aquest 15 de desembre.

15 de desembre, 18h i 19h, respectivament.
Club Excursionista de Gràcia, passatge de Mulet, 4, 08006 Barcelona.
 L’entrada és lliure, però us demanem que punxeu l’enllaç d’inscripció per tenir una idea aproximada de l’aforament.

T’ESPEREM, NO T’HO PERDIS!

INSCRIPCIÓ A LES XERRADES

Coneix els ponents:

Llic. en Geologia, màster en Ciències Ambientals i doctor en Biologia ambiental.

Josep Maria Mallarach

Director d’un curs de postgrau sobre significats i valors espirituals de la Natura, a la Universitat de Girona. És autor, coautor o editor de llibres i articles en aquesta temàtica.

Josep Maria Mallarach és membre de la Comissió Mundial d’Àrees Protegides de la UICN i del Comitè Directiu del Grup especialista en valors culturals i espirituals dels espais naturals protegits. Director d’un curs de postgrau sobre significats i valors espirituals de la Natura, a la Universitat de Girona. És autor, coautor o editor de llibres i articles en aquesta temàtica. És llicenciat en Geologia, màster en Ciències Ambientals i doctor en Biologia ambiental.

El 2004, amb Thymio Papayannis, van crear la Iniciativa Delos, dedicada als espais naturals sagrats de països tecnològicament desenvolupats.

Geòleg i guia de mitja muntanya (UIMLA).

Ricard Fernández

Llicenciat en Ciències Geològiques per la Universitat de Barcelona.
En Ricard Fernández és Tècnic Esportiu de Mitja Muntanya, membre nº 893 de l'AEGM, membre de l'ECAM, i número 16400 del Registre de Professionals de l'Esport. Té també l'acreditació UIMLA, l'única que reconeix als tècnics de Mitja Muntanya per a treballar fora de l'estat espanyol.

Llicenciat en Ciències Geològiques per la Universitat de Barcelona.

Postgraus de Significats i Valors Espirituals de la Natura i de Boscos Terapèutics per la Fundació Universitat de Girona. També hi col·labora com a formador.

En Ricard Fernández és Tècnic Esportiu de Mitja Muntanya, membre nº 893 de l’AEGM, membre de l’ECAM, i número 16400 del Registre de Professionals de l’Esport. Té també l’acreditació UIMLA, l’única que reconeix als tècnics de Mitja Muntanya per a treballar fora de l’estat espanyol.

Responsable de la secció d’excursionisme de les Guies de Muntanya de Montserrat.

Amb més de trenta anys d’experiència en conducció de grups, en fa quaranta-tres que s’enfila per les muntanyes. L’any 1981 va començar a escalar a la muntanya de Montserrat, activitat que l’ha dut a parets dels Pirineus, Alps o Dolomites. Ha pujat muntanyes de renom a l’Àfrica, Bolívia, Argentina o Patagònia. Membre d’una expedició al Chulu W, al massís de l’Annapurna, ha realitzat trekkings per Sud-amèrica, Patagònia, Himàlaia, Kenya o Nova Zelanda. El 2014 va ser membre d’una expedició al Broad Peak (8047 m).

Membre de l’equip del programa “El Pont de Mahoma” de Tarragona Ràdio, programa degà a l’estat espanyol que es dedica exclusivament al món de la muntanya.

Membre de la Junta del Grup Cavall Bernat, agrupació que aplega tots aquells escaladors que han pujat alguna vegada a l’agulla més emblemàtica de Montserrat.

Autor del llibre “Que bonica és la Muntanya” (amb dibuixos de Xavier Lamas) i col·laborador amb relats de ficció i humor a la revista “Extrem” entre d’altres, Montserrat representa per a ell un paradigma de tot allò que es troba a la muntanya.