Skip to main content

Programa

Proposem per al cap de setmana de l’1 i 2 de desembre, l’ascenció al Pic de Peguera (2.983 m.) accedint-hi des del Refugi Josep Maria Blanc (2.350 m.), començarem a caminar des del poble d’Espot i dormirem a l’esmentat Refugi dins el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (Pallars Sobirà).

El Pic de Peguera és el cim més alt de la zona sud del Parc Natural d’Aigüestortes.
Amb el seu perfil imponent, el Peguera té un tram final de cresta plana i formada per grans blocs granítics, és bastant aeri i, malgrat que no hi ha cap pas tècnic, demana atenció.
Des del cim l’espectacle visual és impressionant, amb panoràmiques cap al mateix massís (Saburó, Mainera, Subenuix, Encantats…, nombrosos estanys i valls) i en totes direccions (s’hi poden albirar el Montsec, els Besiberris, l’Aneto, el Posets, el Perdiguero, la Pica d’Estats, el Comapedrosa…).

 

Dissabte

Quedarem a Palau Reial a les 7 del matí i esmorzarem a Artesa de Segre o Tremp, després seguirem fins al poble d’Espot (Pallars Sobirà) on deixarem els cotxes i pujarem fins al Refugi Josep Maria Blanc (2.350 m.) on pernoctarem.

 

Diumenge

Deixarem el refugi bordejant l’Estany Tort de Peguera agafant el camí dels Carros de Foc. De seguida trobarem l’Estany Negre de Peguera. Anirem pujant suaument però continuat passant per l’Estany de la Coveta, l’Estany de la Llastra i l’Estany Gran de Peguera fins arribar al Coll de Monestero (2715m).
Una vegada allà comença la cresta fins al cim, seguirem el sender que flanqueja la falda de l’aresta N del Peguera en direcció SO. S’ha de grimpar els darrers metres amb molta precaució -passos de II grau- per damunt de grans blocs de granit, molt segurs malgrat ser tan aeris.
Al cim podrem gaudir d’unes vistes impressionants del Parc d’Aiguestortes i de l’Estany de Sant Maurici. De tornada desfarem el mateix camí que hem seguit a l’anada.

 

Allotjament

Dormirem al Refugi Josep Maria Blanc (2.350 m.).
La condició que ens ha imposat el Refugi per obrir-lo per al nostre grup ha estat que tots els membres han d’agafar el règim de mitja pensió.
Aquí us deixem els preus.

Material

Haurem de dur l’equipació full equip:

  • Raquetes
  • Piolet
  • Grampons
  • Roba tèrmica adequada a la previsió meteorològica, guants, ulleres, protecció solar, …
  • Tot el material necessari en una sortida de tipus hivernal.

 

Requisits

  • Disposar d’assegurança de la FEEC vigent i apropiada per poder realitzar l’activitat que es proposa (qui no disposi d’assegurança, se li tramitarà per l’activitat una de temporal, el dia de la reunió prèvia).
  • Tothom hauria d’assistir a la reunió prèvia de la sortida que es farà al club el dimecres 28 de novembre. (dimecres)
  • Dissabte cal ser puntuals a l’hora que s’hagi quedat per marxar
  • És imprescindible tenir experiència en sortides d’alta muntanya, ser àgil en l’ús de grampons, haver practicat l’autodetenció amb piolet i estar en bona forma física.
  • Acceptar les condicions del formulari d’inscripció.
  • Sortida limitada a 16 (14+2) persones.

 

Altres dades

  • Anirem amb cotxes particulars. La despesa del quilometratge de tots els cotxes es comptabilitzarà a 0,18€/km. La despesa total es repartirà a parts iguals entre tots els participants de la sortida.
  • El que fareu a través del web és una preinscripció. La inscripció no serà ferma fins que el coordinador no us confirmi que teniu plaça
  • Les sortides de la secció de muntanya estan obertes a tothom, però tenen prioritat per anar-hi els socis del club. Els no socis quedaran en llista d’espera fins pocs dies abans de la sortida, en què se’ls confirmarà si tenen plaça o no.
  •  Els coordinadors de les sortides no són els responsables de les sortides, ja que la seva funció es limita a proposar una sortida, buscar el lloc per dormir o suggerir la ruta.

 

Sortida i itinerari

El dissabte 1 de desembre al matí quedarem a Palau Reial (Av. Diagonal) a les 7:00 h.

La idea és anar amb 4 cotxes particulars i agafar la ruta de la Panadella, passant per Agramunt, Artesa de Segre, Tremp, La Pobla de Segur, Sort, Llavorsí, Espot. Esmorzarem a Artesa de Segre o Tremp.

 

Coordinadors
Ana Cartanyà  moc.liamgnull@aynatrac

Aleix Garcia  moc.liamtohnull@ualboinrocinu

 

Formulari

https://goo.gl/forms/aRVhnypMesgvp76p2