Skip to main content

Etapa: Campdevànol – St. Julia de Saltor – St. Joan de les Abadesses
Data: 18 de gener de 2015
Distància: 20,87 km
Durada: 7:45 h.
Acumulat de pujada: 1156 m.
Acumulat de baixa: 1142 m.

Comentari del recorregut:
En aquesta “dura etapa”, reprenem la traça que ens vàrem saltar el mes de desembre, a causa del dinar de Nadal.

Els orígens del poble actual de Sant Joan de les Abadesses, estan vinculats a la fundació del Monestir de Sant Joan, consagrat l’any 887 per Guifre el Pelós. Aquest va ser el primer monestir femení de la Gòtia i la primera abadessa fou Emma de Barcelona, filla de Guifre. Es tractava d’una petita comunitat benedictina que va assolir una gran riquesa i tingué una activitat molt important durant el segle X. Tot i això només va perdurar fins a l’any 1017 quan les monges, acusades d’incomplir la regla per la qual es regien, van ser expulsades per una butlla del papa Benet VIII. Aquest episodi històric s’associaria amb el pas dels segles a la llegenda del Comte Arnau.

Dinar de motxilla.

Nota important: Degut que les hores de llum encara són curtes és molt necessari portar un punt de llum, llanterna o frontal.

Inscripcions:
SOCIS: A partir del dijous dia 1 de gener ja poden fer les inscripcions, ingressant 10 € (15 € amb assegurança temporal) pel procediment habitual. Per inscriure’s fora del termini (a partir del diumenge 11 de gener) s’ha d’enviar un correu electrònic demanant plaça, i un cop confirmada per correu fer l’ingrés.
NO SOCIS: A partir del dijous dia 1 de gener, ja es pot enviar un correu electrònic demanant plaça, (i quan es rebi la confirmació, que no serà abans del dilluns 12 de gener) fer l’ingrés de 18 € (27 € amb assegurança temporal) pel procediment habitual descrit a l’apartat del Cicle de Senderisme del WEB del Club: www.cegracia.cat. Últim dia de pagament dimecres 14 de gener.

En cas d’anul·lació de la inscripció es retornarà l’ import, a tota persona que avisi per correu electrònic a l’adreça de Senders: tac.aicargecnull@srednesedpurg fins el dijous anterior a la sortida, si es pot cobrir la seva plaça amb algú de la llista d’espera. No cal esmentar que les situacions especials seran tingudes sempre en compte.d’espera. No cal esmentar que les situacions especials seran tingudes sempre en compte. Altres dades:
Sortirem amb l’autocar a 2/4 de vuit des de Príncep d’Astúries/Guillem Tell, i hi ha prevista la tornada entre les set i les vuit del vespre.
Recordeu de subscriure la llicència federativa per a la cobertura de riscos a la muntanya.
Per a més informació poseu-vos en contacte a través de la nostra adreça electrònica:
tac.aicargecnull@srednesedpurg
La inscripció comporta que estic assabentat/da de les característiques i equipament necessari per a la sortida i n’assumeixo els riscos al considerar-me capacitat/da, per participar en l’activitat.