PASSATGE MULET, 4 - 08006 - BARCELONA - TEL. 93.237.86.59 / cegracia@cegracia.cat

Curs de mitja muntanya, 16 – 28 de maig

By 27 abril, 2017Muntanya

Des de la Secció de Muntanya, del Club Excursionista de Gràcia, posem a la vostra disposició un Curs de Mitja Muntanya.

Es tracta d’oferir-vos una formació que us facilitara els coneixements necessaris per a començar a fer activitat física en el medi natural. De manera que, qualsevol persona que hi estigui interessada a anar per la muntanya tindrà la informació i la formació bàsica i adient, per minimitzar els riscos i gaudir de l’activitat que es vol fer. D’aquesta manera l’únic que us haureu de preocupar a la muntanya és de gaudir dels paisatges, la fauna i la vegetació.

L´objectiu del curs és que cada alumne acabi el mateix havent obtingut els recursos suficients per a realitzar una activitat excursionista de manera segura i amb total autonomia.

Per aconseguir aquest objectiu es proposa parlar dels següents temes: Equipament i material (teoria), Orientació (teoria i pràctica), Coneixement del medi (teoria), Alimentació (teoria), Farmaciola (teoria), Comportament davant d´un accident (teoria), Meteorologia (teoria), Entrenament (teoria), Preparació d´una sortida (teoria), Tècniques de progressió (pràctica).

El curs es divideix en classes teòriques i classes pràctiques:

Dijous 11 de maig (NOTA: per qüestions internes, el curs començarà realment aquest dijous, 11 de maig)
· Presentació del curs
· Equipament

Dimarts 16 de maig
· Coneixement del medi
· Alimentació

Dijous 18 de maig
· Orientació

Dissabte 20 de maig
· Prova d’orientació (Collserola)

Dimarts 23 de maig
· Farmaciola
· Comportament davant d’un accident
· Entrenament

Dijous 25 de maig
· Meteorologia
· Preparació d’una sortida

Dissabte 27 i diumenge 28 de maig (lloc a decidir)
· Orientació
· Tècniques de progressió
· Seguretat (protocol 112, nusos, tècniques de fortuna bàsiques)
· Cloenda curs (resum i valoració) i presentació de la sortida de club.

Les classes teòriques es realitzaran al Club, en una aula amb possibilitat de projectar un PowerPoint per reforçar les explicacions.

L’hora d’inici és a les 20h fins les 22h. La proposta és que cada tema es tracti en una sessió i que aquesta tingui d’una durada d´una hora i mitja, aproximadament.

El preu del curs és de 135 euros pels que són socis del Club i de 170 euros pels que no són socis del Club.

La idea del director del curs és:

– durant el cap de setmana sencer de pràctiques es portaran a terme pràctiques de progressió. Es fara especial esment a les zones de tartera i grimpada, per aquest motiu encara no està decidit el lloc.

– també es fara insistència en l’orientació (lectura de mapa i terreny on ens trobem, triangulació per trobar la nostra posició, seguiment d’un rumb i ús del contra rumb en condicions de poca visibilitat…).

– és la voluntat del monitor, també, incidir en la seguretat, entre altres aspectes relacionats: protocol 112 (com trucar, que dir, com s’espera l’helicòpter…), i nusos i
situacions reals per a ser usats (mai entrarem en aspectes privatius de l’escalada i l’alta muntanya)

Si us voleu inscriure o teniu cap més dubte, podeu enviar un correu-e a l’adreça: “tac.aicargecnull@aynatnum“. Us donarem resposta el més aviat possible.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra. política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies