Skip to main content

Senders: GR-7 – Etapa 9 – Santuari de Pinós a Sant Pere Sallavinera

Nova sortida del grup de Senders🍊

 • Inici:  19 de novembre del 2023
 • Durada de l’activitat: un dia
 • Durada efectiva de la caminada:  6:30 h
 • Lloc de trobada: al punt de sortida habitual de l’Avinguda Vallcarca amb carrer Velázquez (a tocar de la Biblioteca Jaume Fuster de la pl. Lesseps)
 • Hora de trobada: 7:00 (l’autocar sortirà a  les 7:15 h. Sigueu puntuals!
 • Hora prevista de tornada: entre les sis i quarts de vuit del vespre.
 • Material necessari: Cal portar aigua, fruita i esmorzar. Dinar de carmanyola en algun punt del recorregut. Calçat en bon estat. També recomanem bastons de senderisme. Material de muntanya habitual preveien possibles canvis de temps.
 • Assegurança: per poder dur a terme l’activitat, cal disposar d’una assegurança de muntanya vigent, com la de la FEEC o equivalent.
 • Allotjament: No hi ha pernocta.
 • Inscripcions: A partir del dia de publicació, fins al divendres de la setmana anterior a la sortida.
 • Número de places: 64 persones
 • Coordinadors: Grup de Senders tac.aicargecnull@srednesedpurg.

Descripció i ruta

Seguim amb el GR-7, fent la sisena i setena etapa d’aquest GR. Hem escollit aquest GR, ja que és el primer que es va senyalitzar a Catalunya i, justament al 2022, es va celebrar el 50è aniversari d’aquest fet. També és el primer GR que es va seguir al CEG, ara fa justament 30 anys. En aquesta edició, preveiem fer la part que va de la frontera d’Andorra als Ports, just a tocar de València i Aragó. 

Com veurem, aquest GR-7 travessa un gran nombre de comarques catalanes que, a poc a poc, anirem coneixent millor. 

En aquesta etapa 9, anirem del Santuari del Santuari de Pinós, al centre geogràfic de Catalunya, a Sant Pere Sallavinera, ja a l’Anoia.

 • Distància: 16,6 km
 • Desnivell: +400/-725 m
 • IBP: 59 (moderada però assequible)

El primer que cal dir és que, com a les etapes anteriors que travessen el Solsonès, també en aquesta etapa caminarem una bona part pel voral de la carretera o camins adjacents. Hi ha poques alternatives de camins en aquesta zona. En etapes posteriors el territori ja està creuat per més camins de terra i aquesta serà la tònica dominant. Però ara ens toca fer aquesta caminada pel seu traçat original.

Iniciarem el recorregut al Santuari de Pinós, situat a poca distància del punt que es considera el centre geogràfic de Catalunya, i senyalitzat amb una estela de pedra. El camí anirà tota l’estona en direcció sud, tal com serà en la major part del GR-7.

Després de passar pel costat de Pinós, seguirem baixant fins a travessar la carretera C-555 que va de Calaf a Vallmanya. Poc després creuarem un petit torrent en un dels punts més baixos del recorregut.

Pujant per l’altre vessant, passarem per la casa de Vilansosa Nou i seguirem cap al Coll de Trilla a 831 m. Ara el camí tornarà a pujar cap al Coll del Castell. Des d’aquí farem una pujada opcional al Castell de Boixadors, en bon estat de recuperació i que ofereix una vegada més una magnífica vista del territori.

Des d’aquest punt el camí comença una baixada més pronunciada fins a arribar a la via del tren (R12) i fins a creuar l’eix transversal. Poc després, arribarem al nostre destí: Sant Pere Sallavinera, final d’aquesta etapa.

Els itineraris que us proporcionem contenen els recorreguts proposats complets. Us animem a fer-los servir a la sortida, sigui amb GPS o amb el mòbil.

Per descarregar el track, clica al logo de Wikiloc que hi ha a la part superior dreta del mapa.
Descarrega't l'anàlisi de la ruta en pdf
Descarrega't el mapa del recorregut

Inscripció i pagament

Com em puc inscriure?

Recordeu que ja no acceptem pagaments per transferència. La inscripció es fa en un únic pas que inclou omplir les dades del formulari i fer el pagament AMB TARGETA DE CRÈDIT. No ens feu transferències. Ajudeu-nos a simplificar la feina!

 • SOCIS DE PLE DRET: Us podeu inscriure des del mateix moment de publicació de la sortida.
 • SOCIS VIRTUALS i NO SOCIS: Abans de fer la inscripció i el pagament, envieu-nos un correu a tac.aicargecnull@srednesedpurg, comunicant-nos l’interès en la sortida. Quan rebeu un correu amb la confirmació de la plaça (generalment, no serà abans del divendres de la setmana anterior a la sortida) ja podeu fer la inscripció i el pagament.

La inscripció es tancarà automàticament quan s’omplin les places de l’autocar o el divendres de la setmana anterior a la sortida. A partir d’aquesta data, ens pots fer arribar qualsevol petició per correu electrònic a: tac.aicargecnull@srednesedpurg

Preus:

Preus si ja teniu assegurança de muntanya:

 • Socis ple dret: 15 €
 • Socis virtuals: 21 €
 • No socis: 25 €

Preus si heu de fer l’assegurança temporal de muntanya, obligatòria:

 • Socis ple dret, més assegurança: 31 €
 • Socis virtuals, més assegurança: 39 €
 • No socis, més assegurança: 43 €

IMPORTANT: només es poden tramitar 3 assegurances temporals per persona al llarg de l’any. Això limita a 3 el nombre d’activitats a les que es podran inscriure les persones que no tinguin contractada una assegurança de muntanya anual.

Pagament:

El pagament està integrat al procés d’inscripció. Després d’omplir les dades personals del formulari, un enllaç us durà a la plataforma de pagament. Aquí caldrà que introduïu les dades de la vostra targeta de crèdit per completar el procés. Seguiu aquest procés fins al final.

IMPORTANT: No s’acceptaran transferències com a pagament.

En aquest enllaç podeu descarregar un document amb les instruccions detallades del procés de pagament amb targeta de crèdit

Condicions generals de la sortida:

Descarregueu i llegiu les condicions generals de la sortida per conèixer els detalls relatius al pagament, possibles anul·lacions, devolucions, tramitació de l’assegurança temporal, etc.

Anima’t i participa a la sortida!

👇 EMPLENA EL FORMULARI PREMENT EL BOTÓ “Inscriu-te!” 👇

Inscriu-te!