Skip to main content

El Centenari CEG
al Parlament!

L'acte va ser tot un èxit i
va servir per posar
en valor els principis
del Gràcia en un ambient únic.

EL CENTENARI DEL CLUB AL PARLAMENT DE CATALUNYA

Barcelona, 25 de maig de 2022

El passat dilluns 23 de maig va tenir lloc a l’auditori del Parlament de Catalunya l’acte commemoratiu del Centenari del nostre Club. Després d’una càlida acollida per part de la MH Presidenta del Parlament, Laura Borràs, els diputats allà presents, la tinenta d’alcalde, regidors de l’Ajuntament de Barcelona, conselleres de Districte, expresidents del Club, membres de la Junta, convidats, patrocinadors, entitats, i tots els socis que no s’ho van voler perdre, esperaven asseguts el tret d’inici de l’acte.

L’obertura a càrrec de la Natàlia Llàcer, membre de la Comissió Centenari, començava donant les gràcies a la institució que ens acollia i feia una especial al·lusió al president d’honor del Club  Joan Cervera i Batariu, que no va poder assistir a l’acte per motius de salut.  Tot seguit va donar pas als parlaments següents:

Joana Uribe va recordar moments clau de la història del Club, també a través de la seva pròpia experiència, amb un sentit homenatge a les figures més destacades que han format part de l’entitat, tot recordant els moment certament difícils sota la dictadura a què va haver de fer front el CEG mantenint aquell “mai enrera”. Per addició va remarcar la importància de la tasca excursionista i la funció edificant i de vital importància del Club per a la tota la nostra societat.

Seguidament, Jordi Merino, president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) es va remuntar als inicis d’aquell excursionisme primigeni i als canvis a què les diferents entitats centenàries han hagut d’adaptar-se, posant en valor la capacitat de transformació que han fet que avui aquesta pràctica segueixi sent, més que una realitat, “l’esport nacional de Catalunya”.

Jose Lloret, president del nostre Club va recordar els moments difícils de la pandèmia i la perseverança i l’esforç que caracteritzen les persones que formen part d’aquesta gran família basada en els valors de justícia, pau, cultura, la defensa de la llengua catalana i el respecte per la natura per damunt de tot.

I finalment Laura Borràs i Castanyer, Presidenta del Parlament de Catalunya, va repetir uns versos d’Agustí Bartra i va recordar la figura de Verdaguer, com excursionista i autor del Canigó, en què va incloure l’excursionisme i la importància de les entitats com la nostra que juntament amb el poeta ja formen part d’aquest equipament simbòlic nacional que ens defineix com a país.

En acabat va escriure unes paraules al llibre d’honor del Club i feta la sessió de fotografies, enmig de sentits reconeixements i d’agraïments es va concloure l’acte, no sense un cocktail final al pati de les magnòlies.

Per 100 anys més #maienrera

Accedeix al vídeo de l'acte