PASSATGE MULET, 4 - 08006 - BARCELONA - TEL. 93.237.86.59 / cegracia@cegracia.cat

Sortida de Primavera 2018 – Rialp (Pallars Sobirà)

By 11 març, 2018Destacat, Senders

Dates: 5 i 6 de maig de 2018

Primer dia:
Vall d’Àssua. De Rialp a Surp, Escàs, Sorre, Altron i retorn a Rialp
Distància: 12,260 km
Durada: 4 h
Desnivells positiu: + 803 m
Desnivell negatiu: -803 m

Segon dia:
Visita Gerri de la Sal.
De Guerri de la Sal a l’ermita de la Mare de Deú d’Arbolo
Distància: 1,95 km
Durada: 0:30 h
Desnivells positiu: +67 m
Desnivell negatiu: – 40 m

Comentari del 1r dia:
Itinerari per la base de la vall d’Àssua, al Pallars Sobirà, que s’ha fet popular per l’estació d’esquí de Llessui, malauradament tancada, i per la novel•la històrica de Jaume Cabré “Les veus del Pamano”. La vall s’estén des de la carena del Montsent de Pallars (2.883 m), al pic de la Mainera (2.906 m), fins a la riba de la Noguera Pallaresa, a 700 m. La coma és drenada per diversos afluents del riu de Sant Antoni, un d’ells, el de Pamano, que hi aflueix per la dreta.
El nostre camí ens du a: Rialp (restes del Castell i un bon mirador de la vall), Surp (Església de Sant Iscle i Santa Victòria de Surp, del s. XI), Mirador de Cortinos, que a manera de talaia aquest promontori rocallós del serrat de Cortinos permet una àmplia i espectacular vista sobre la vall d’Àssua, Escàs (església de Santa Coloma), Sorre (església parroquial de Sant Esteve), Altron (església del segle XVII consagrada a Sant Serni i la Casa senyorial de Sobirà).

 

Comentari del 2n dia:
Gerri de la Sal, realitzarem la visita guiada de les salines i el magatzem o Alfolí de la sal, per conèixer el procés de producció, transformació, emmagatzematge i comercialització d’aquest producte. Continuarem amb la visita al monestir de Santa Maria, antic cenobi benedictí, romànic (s. XI-XII).
U d’una petita caminada (2 km.), ens portarà fins a l’ermita de la Mare de Déu d’Arboló. El lloc d’Arboló és un dels indrets del Pallars documentats des de més antic. Al costat de l’actual ermita romànica s’hi alçava un castell (castro Erbolone) que és esmentat en un document de l’any 817,i l’ermita en un altre d’any 920.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PREUS / INSCRIPCIONS:
Socis: 85 €
Socis amb assegurança temporal: 92 €
No socis: 100 €
No socis amb assegurança temporal: 108 €

ALTRES DADES:
Sortirem amb l’autocar a les 6.30 h del matí de dissabte des de Príncep d’Astúries/Guillem Tell, i hi ha prevista la tornada cap a les vuit del vespre de diumenge.
Farem l’estada a l’Hotel Condes de Pallars de Rialp, en règim de pensió completa en habitacions dobles amb bany.
Recordeu de subscriure la llicència federativa per a la cobertura de riscos a la muntanya.
Pels no socis, inclou l’assegurança temporal i la condició de soci del Club, durant la durada de l’activitat.
Per a més informació poseu-vos en contacte a través de la nostra adreça electrònica tac.aicargecnull@srednesedpurg.
La inscripció comporta que estic assabentat/da de les característiques i equipament necessari per a la sortida i n’assumeixo els riscos en considerar-me capacitat/da per participar en l’activitat.

Fitxa_Sortida_ de_Primavera Rialp

Planol_Vall_d’Assua

Planol_Gerri_de_la_Sal_a_Mare_de_Deu-d’Arbolo

Descarregar
Descarregar

 

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra. política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies