PASSATGE MULET, 4 - 08006 - BARCELONA - TEL. 93.237.86.59 / cegracia@cegracia.cat

GR-1 Tram 4: De les Coves de_Serinyà, Besalu fins a Tortella

By 21 març, 2018Destacat, Senders

Data: 15 d’abril de 2018
Durada: 4:30 hores
Distància: 17,03 km
Desnivell positiu: +359,10 m
Desnivell negatiu: -287,70 m

Comentari del recorregut:
Començarem el recorregut a les Coves de Serinyà, punt final de l’etapa anterior.

Les Coves de Serinyà són un conjunt de jaciments prehistòrics del Paleolític mitjà i superior, situades al Pla de l’Estany, que va ser descobert a mitjans del segle XX.

Serinyà, l’Església de Sant Andreu, va ser fundada en l’any 1182, és un clar exemple d’edifici romànic del segle XII.

Besalú,com indica l’origen del seu nom, Bisuldunum era una fortalesa entre dos rius: el Fluvià al sud i el Capellades al nord. La vila de Besalú, nascuda entorn del turó ocupat pel castell comtal (es troba documentat en el segle X) i l’església de Santa Maria de Besalú.

El nom de Tortellà prové del llatí Tortilius. Aquest nom prové d’un ciutadà romà que va obtenir bona part de les terres de l’actual municipi el segle IV. Tanmateix, no va ser fins a l’any 996 que Tortellà apareix documentat, per la construcció del primer temple religiós, l’actual església de Santa Maria de Tortellà.

Dinar de motxilla.

PREUS / INSCRIPCIONS:
Socis: 10 €
Socis, si no teniu Llicència Federativa: 15 €
No socis: 18 €
No socis, si no teniu Llicència Federativa: 24 €
Més informació: “tac.aicargecnull@srednesedpurg

ALTRES DADES:

Sortirem amb l’autocar a 2/4 de vuit des de Príncep d’Astúries/Guillem Tell, i hi ha prevista la tornada entre les set i les vuit del vespre. Recordeu de subscriure la llicència federativa per a la cobertura de riscos a la muntanya. Per a més informació poseu-vos en contacte a través de la nostra adreça electrònica: tac.aicargecnull@srednesedpurg
La inscripció comporta que estic assabentat/da de les característiques i equipament necessari per a la sortida i n’assumeixo els riscos en considerar-me capacitat/da per participar en l’activitat.

Planol_GR1-4 _C_Serinya_-_Besalu_-_ Tortella

Fitxa_GR1-4 _C_Serinya_-_Besalu_-_ Tortella

Descarregar

 

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra. política de cookies, premi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies